Bel alle andere kandidaten maar af want je hebt jouw nieuwe werknemer gevonden!

Mensen die dag-in, dag-uit door weer en wind vrijwillig zonder eer of roem kilometers vreten zijn een bijzonder ras. Dit zijn mensen die je moet willen hebben in jouw organisatie. Het mooie is, ze zijn waarschijnlijk al in grote getale aanwezig in jouw personeelsbestand. De vastberadenheid, discipline en emotionele focus die zij nodig hebben om te trainen voor bijvoorbeeld een triathlon of marathon heeft ook zijn weerslag op hoe deze mensen zich in hun dagelijks werk gedragen en presteren.

Je leert veel over jezelf tijdens het zwemmen, fietsen en hardlopen. Tijdens de eenzame uren op de weg moet je je eigen beperkingen doorbreken. Het stemmetje in je hoofd dat zeurt dat je moe bent, dat je knieën zeer doen en je het niet gaat redden terwijl je nog 7 (of 70!) kilometer te gaan hebt, moet overwonnen worden, want je hebt nog steeds 7 (of 70!) kilometer te gaan. De voordelen van deze mentale veerkracht (en fysieke fitheid!) blijven niet beperkt bij het moment dat iemand zijn wetsuit, hardloopschoenen of fietsschoenen aantrekt.

Triathleten willen presteren, zoeken uitdagingen en kunnen uitstekend doelen stellen en de stappen nemen om dit te bereiken ongeacht hoe ver ze nog van het doel verwijderd zijn. Mensen die de toewijding en inzet tonen voor het zwemmen, fietsen en hardlopen zullen dat ook doen voor jouw bedrijf. Zoals de Engelsen dat ze mooi zeggen, triathleets will gladly ‘go the extra mile’.